Zeeuws doosje blog

Zeeland in de herfst: tips voor de herfstvakantie

De zomervakantie is nog maar net ten einde, dus hoog tijd om alvast uit te kijken naar herfstvakantie! Bij een vakantie in Zeeland denk je vooral aan de zomervakantie. Lekker elke dag naar het strand. In de herfst is Zeeland echter ook de moeite waard. In deze blog deel ik tips voor Zeeland in de herfst.
zeeland in de herfst tips voor de herfstvakantie

De zomervakantie is nog maar net ten einde, dus hoog tijd om alvast uit te kijken naar herfstvakantie! Bij een vakantie in Zeeland denk je vooral aan de zomervakantie. Lekker elke dag naar het strand. In de herfst is Zeeland echter ook de moeite waard. In deze blog deel ik tips voor Zeeland in de herfst.

Wat kun je doen in Zeeland in de herfst?

Ben je op zoek naar tips voor de herfstvakantie voor Zeeland in de herfst? Misschien denk je dat er in de herfst (of winter) niets te beleven valt in Zeeland. Toch is Zeeland ook in de herfst erg leuk en mooi. Met bossen en strand is de natuur erg divers. Wat kun je doen in Zeeland in de herfst?

 • Maak een strandwandeling
 • Geniet van de veelzijdige natuur
 • Winkelen in Zierikzee
 • Bezoek in museum
 • Dagje Middelburg
 • Skiën of snowboard bij SnowWorld in Terneuzen
 • Ga oesters rapen

Maak een strandwandeling

Natuurlijk is het in zomer heerlijk toeven op het strand. Althans, als het weer het toe laat. In de herfst is het strand echter ook fijn. Een strandwandeling op de vele stranden die Zeeland rijk is, is ook lekker wanneer het niet boven de 20 graden is. Zelf maken we regelmatig een strandwandeling bij de Brouwersdam. Ook wanneer het stormt is de Brouwersdam een aanrader. Het is prachtig om te zien hoe de grote golven breken op de dijk.

Dit zijn de mooiste stranden van Zeeland voor een strandwandeling in de herfst:

 • De Domeinen in Westenschouwen: een prachtig stukje Zeeland. De Domeinen zijn 4 stranden naast elkaar. De stranden bij Westenschouwen zijn breed en kijken uit op de Oosterscheldekering. De Domeinen grenst aan  Boswachterij Westerschouwen. Hier kun je dus strand en bos combineren.
 • Badstrand in Domburg: Domburg is een prachtige plek. Het is zelfs de oudste badplaats van Zeeland. Er is een mooi, breed strand waar je heerlijke strandwandelingen kunt maken. Zomers is het er erg druk en gezellig. In de herfst is het minder druk, maar nog steeds erg leuk. Na je strandwandeling kun je terecht bij de vele restaurantjes en cafeetjes. Of geniet van een lekker bakje kibbeling bij de visboer.
 • Zoutelande: Bekend geworden door het liedje van de Zeeuwse band Blof, maar voor wie vaker Zeeland bezoekt kent Zoutelande al langer. Het strand bij duinovergang de Hoge Hilt wordt ook wel Zeeuwse Rivièra genoemd. Ook watersporters komen hier graag wat dan voor de niet-sporters onder ons weer leuk is om naar te kijken.

Geniet van de veelzijdige natuur

Zeeland heeft meer te bieden dan alleen strand. Er zijn diverse mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen of fietsen. Op de website van Staatsbosbeheer vind je veel mooie routes. Een aantal favorieten:

 • Wandelroute Groene duinen rondje in Burgh-Haamstede: met slechts 2,5 km is dit een korte route die ook geschikt is voor (kleine) kinderen. Met een beetje geluk spot je ook de pony’s die zich in dit gebied bevinden.
 • Wandelroute Theunesses Hil in Burgh-Haamstede: nog een mooie route in de buurt van Burgh-Haamstede. Deze is met 6,5 km wat langer.
 • Oranjezon in Vrouwepolder: een divers natuurgebied met bos, struweel en duingrasland. Met een beetje geluk kom je oog en oog te staan met reeën en damherten.

Net buiten Zeeland, maar zeker ook de moeite waard: de Slikken van Flakkee en natuurgebied De Kwade Hoek.

Winkelen in Zierikzee

zierikzee - herfstvakantie in zeeland tips

Van alle dorpjes en stadjes is Zierikzee misschien wel mijn favoriet. Het is ontzettend pittoresk en in de zomer zit je, zeker aan de haven, heerlijk op een terrasje. Ook met minder mooi weer is Zierikzee leuk. Je kunt er fijn winkelen en er zijn genoeg leuke restaurantjes en cafeetjes waar je kunt vertoeven. Mijn favorieten zijn: ‘t Genot, Brasserie de Kaoie, Grandcafe de Werf en De Gekroonde Suikerbiet.

Bezoek een museum

Een bezoek aan een museum is ideaal wanneer het weer wat te wensen over laat. Hierboven noemde ik al een tweetal musea in Middelburg. In Vlissingen heb je het Zeeuws Maritiem MuZEEum. Ook erg leuk om te bezoeken met kinderen. Je wordt in dit museum meegenomen naar de maritieme geschiedenis van Zeeland.

Het Bizarium is een ontzettend leuk museum in Sluis. Het is een museum vol bizarre uitvindingen, zoals een vliegfiets, een wandelende duikboot en een haargroeihelm. Ga je een middagje verwonderen in het Bizarium.

Een indrukwekkend museum is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Het Watersnoodmuseum is gevestigd in de vier caissons, in Ouwerkerk – Zeeland,  die gebruikt zijn voor de sluiting van het laatste stroomgat. Kom meer te weten over de watersnoodramp van 1953, de gevolgen en de slachtoffers.

Dagje Middelburg

middelburg zeeland in de herfst tips

Middelburg is een mooie stad. Architectuurliefhebbers komen hier aan hun trekken. Het stadhuis is bijvoorbeeld een prachtig pand met een rijke historie. Natuurlijk kun je er ook leuk winkelen, maar de musea zijn ook erg leuk. In het Zeeuws Museum kom je meer te weten over Zeeland. Chocolade liefhebbers kunnen hun hart ophalen bij Sjakie’s Chocolademuseum.

Heb je na een dagje Middelburg dorst gekregen? Dan is een bezoekje aan de Stadsbrouwerij een aanrader. Ze hebben maar liefst 18 bieren uit eigen brouwerij. Van donderdag t/m zaterdag van 14:00 – 22:00 is hun proeflokaal geopend.

Skiën of snowboarden bij SnowWorld in Terneuzen

Toe aan wat winterpret? Dan is SnowWorld in Terneuzen een leuk uitje. Deze indoorskibaan in Zeeuws-Vlaanderen heeft 2 pistes, 4 liften en een permanent funpark.

Ga oesters rapen

Voor oesterliefhebbers is dit een ontzettend leuk uitje. Het weer moet hier natuurlijk wel voor mee zitten. Oestour organiseert 2 periodes per jaar leuke workshops langs de Oosterschelde. Langs de dijken van de Oosterschelde ga je onder begeleiding van een gids oesters rapen. Na het kun je genieten van een maaltijd bij restaurant Over de Kook waar je vangst op diverse manieren wordt bereidt. Vanaf 25 september 2021 zijn er weer data beschikbaar.

Meer tips?

Op ons eigen Goeree-Overflakkee valt er ook genoeg te beleven. Wat denk je van een dagje toeren in een “lelijk eendje” of zeehondjes kijken? Vergeet ook niet de enige, echte Ouddorpse bolus te eten en een bezoekje te brengen aan de Mekkerstee. Heb jij zelf ook nog leuke tips? Laat het weten en plaats een reactie hieronder.

zeeuws doosje blog zeeland tips pinterest afbeelding
organiseer een leuke online kerstborrel met deze tips
Inspiratie

Zo organiseer je een leuke online kerstborrel

Helaas, we kunnen er niet om heen. De Corona cijfers werken voorlopig niet mee en het is zeer waarschijnlijk dat we onze kerstborrels weer online zullen moeten doen. Dat is op zich al vervelend genoeg natuurlijk, maar dat betekend niet dat je van een online kerstborrel geen feestje kunt maken. Met deze tips organiseer je een leuke online kerstborrel.

Lees meer »
Zeeuws Kook Doosje - kook met zeeuwse producten zoals zeekraal olijfolie en Zeeuwsche Zoute
Recepten

Carpaccio met Zeekraal Olijfolie

Koken met Zeeuwse streekproducten is ontzettend leuk en lekker! In deze blog gaan we een heerlijk voorgerecht maken met Zeeuwse streekproducten. Lees meer over de “Zeeuwse” olijfolie en het zout van Zeeuwsche Zoute die we gaan gebruiken voor deze carpaccio.

Lees meer »
zeeland in de herfst tips voor de herfstvakantie
Tips uit de regio

Zeeland in de herfst: tips voor de herfstvakantie

De zomervakantie is nog maar net ten einde, dus hoog tijd om alvast uit te kijken naar herfstvakantie! Bij een vakantie in Zeeland denk je vooral aan de zomervakantie. Lekker elke dag naar het strand. In de herfst is Zeeland echter ook de moeite waard. In deze blog deel ik tips voor Zeeland in de herfst.

Lees meer »

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *